Esdeveniment

Marta Ricart

Exposició: Sursum

Marta Ricart

Sursum és el títol de la proposta de creació en arts visuals que ha realitzat l’artista del Solsonès Marta Ricart per a l’església de Sant Joan d’Isil i que es podrà visitar del 26 de juliol a l’11 de setembre. L’obra és la materialització d’un procés de treball lent i artesà que al llarg de deu mesos ha anat coneixent lenta i profundament el lloc i els seus recursos naturals. Es tracta d’una creació mural que utilitza 10 peces de paper artesà de gran format (elaborat de forma artesana al Museu Molí Paperer de Capellades). El mural està pintat amb colors vegetals i minerals locals creant una gama cromàtica pròpia del Lloc. L’estructura que organitza l’obra parteix dels ritmes i els moviments que al llarg d’aquests deu mesos s’han anat treballant amb l’espai, la memòria i el lloc.

La breu peça sonora que acompanya l’obra és una creació de la músic del Solsonès Montserrat Isanta que amb una sèrie d’instruments, ginys i artefactes naturals creats i recopilats per a l’ocasió, ens transporta a unes sonoritats antigues i alhora oblidades.

L’obra és la materialització d’un procés de treball lent i artesà que al llarg de deu mesos ha anat coneixent lenta i profundament el lloc i els seus recursos naturals.
Marta Ricart

Newsletter