Esdeveniment

Exposició: Bruixes de dol

Ivet Eroles | Inauguració amb Núria Guiu i Sònia Gómez

Exposició: Bruixes de dol

Exposició itinerant comissariada per l’escriptora i periodista Ivet Eroles, especialitzada en la cacera de bruixes i autora del llibre Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit (Editorial Fonoll), publicat amb el suport del Consell Cultural de les Valls d’Àneu i amb il·lustracions de Maria Anaïs Miranda Solé. Eroles planteja l’exposició -que s’emmarca dins la commemoració del 600 aniversari de les Ordinacions d’Àneu- com a instal·lació artística que ofereix un recorregut per l’estigmatització i la invisibilització de les dones del món rural, des de la cacera de bruixes fins a l’actualitat. El títol fa referència al poemari Bruixa de dol de la poeta de Ponent Maria Mercè Marçal, que va escriure entorn del simbolisme de la figura de les bruixes i d’altres elements relacionats, sempre amb perspectiva de gènere.

Per dur-la a terme, Ivet Eroles fa equip amb el dissenyador gràfic Pau Llop i amb Maria Monseny, responsable de les estructures. També compta amb l’assessorament de Núria Morelló, historiadora i antropòloga feminista especialitzada en la cacera de bruixes amb perspectiva de gènere. El projecte compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones i també s’exposarà a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Lleida).

*La inauguració compta amb una intervenció de les ballarines Núria Guiu i Sònia Gómez i amb un tast.

HORARIS DE VISITA DE L'EXPOSICIÓ:
Matins, de 10.30 a 14 hores, fins el 31 d'agost.

El títol fa referència al poemari Bruixa de dol de la poeta de Ponent Maria Mercè Marçal, que va escriure entorn del simbolisme de la figura de les bruixes i d’altres elements relacionats, sempre amb perspectiva de gènere.
Ivet Eroles

Newsletter