04/12/2023

El Dansàneu celebra el Nadal programant dues produccions dels festivals Clàssics i Càntut

 • Dies 28 i 30 de desembre
 • Esterri d'Àneu
  • Dibuix
  • Música
  • Nens

El Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, que organitza el Consell Cultural de les Valls d’Àneu vol festejar les festes de Nadal i reblar la celebració del 40è aniversari de l’entitat, que ha tingut lloc aquest 2023. És per això que, en col·laboració amb els festivals Clàssics i Càntut, programa dues activitats culturals els propers dies 28 i 30 de desembre, a Esterri d’Àneu, a manera d’avançament de la seua 33a edició. Aquesta programació cultural manlleva l’esperit de les accions organitzades en el context d’Àneu en moviment i pretén desestacionalitzar l’activitat del festival estiuenc. Les activitats són les següents:

De Circe a Circe passant per l’Hades

 • Dijous 28 de desembre, a les 19h30, a L’Era d’Esterri d’Àneu (carrer del cap de la Vila, 14)
 • Amb JOMA, MONTSERRAT ISANTA, MARC EGEA i ANNA MALUQUER

Un espectacle de dibuix i música en directe i, és clar, amb la paraula com a protagonista atès que és una producció del Festival Clàssics. Del Casal de Circe anirem a l’Hades sense oblidar-nos de fer el preceptiu sacrifici ritual per a accedir-hi. Més que per conèixer l’oracle de Tirèsias de Tebes, que ja ens l’ha dit el poema, hi baixarem per a recordar certs aspectes de la condició humana, de total actualitat, que els diferents esperits dels morts posen davant els ulls d’Ulisses. I el poema continua posant davant dels nostres. Sortint, tornarem al Casal de Circe per complir amb un compromís inajornable.

Circe acomiada Ulisses en el seu camí cap a l’Hades indicant-li el sacrifici necessari per a convocar els esperits dels morts. En aquest espectacle performatiu acompanyarem l’heroi Ulisses en la seva baixada i tornada de l’inframon passant per la relació sinuosa amb la bruixa Circe. Amb la veu d’Anna Maluquer, la música de Montserrat Isanta i Marc Egea i els dibuixos i projeccions de Joma, reviurem aquest episodi de la immortal Odissea. + info, aquí

Preu / entrada única: 5€ (socis/sòcies del Consell Cultural, gratuït). Menors de 8 anys, gratuït

Udolç

 • Dissabte 30 de desembre, a les 19h30, a L’Era d’Esterri d’Àneu (carrer del cap de la Vila, 14)
 • Amb ALBA CARETA, HENRIO i SANTI CARETA

La trompetista i cantant de jazz Alba Careta i el cantautor i productor Henrio estiren el fil de la iniciativa del Festival Càntut. La voluntat és recuperar les cançons utilitzades en els moments més tendres de la criança i que han passat de generació en generació amb l’objectiu de tranquil·litzar i adormir els infants. El repertori d’aquesta proposta consta de 12 cançons de bressol reinterpretades amb arranjaments delicats de collita pròpia i també de quatre poemes d’Enric Casasses recitats per ell mateix, ambientats en el món de la nit, del son i dels somnis. Tant el disc com l’espectacle en directe compta amb la producció i les guitarres de Santi Careta, que hi aporta un acompanyament musical i personal per actualitzar les melodies menys conegudes (que només es troben en el cançoner del Càntut) i també tonades que la majoria coneix com El Noi de la Mare o Son son. A aquesta aliança, s’hi suma la direcció artística de l’espectacle de la companyia Hotel Iocandi, formada per Griselda Juncà i Tomeu Amer, Adrià Serrano al so i Irene Ferrer a les llums. + info, aquí

Una coproducció del Càntut. Cançons de tradició oral, la Fira Mediterrània de Manresa i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquest espectacle, acabarem brindant per acomiadar, plegats, l’any 2023 i donar la benvinguda a l’any nou (copa de cava inclosa en el preu de l’entrada).

Preu / entrada única: 5€ (socis/sòcies del Consell Cultural, gratuït). Menors de 8 anys, gratuït

Que gaudiu del Dansàneu, us hi esperem!

Newsletter