21/12/2022

El Dansàneu 2023 s'allarga a dos caps de setmana

Farà d'altaveu del 40 aniversari del Consell Cultural

 • S'allarga a dos caps de setmana
 • Dates: 22 al 30 de juliol de 2023
 • Lloc: Valls d’Àneu
  • 2023
  • Dansaneu
  • Valls d'Àneu
  • Festival
  • Cultures
  • Pirineu

La 32a edició del Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, ja té dates: tindrà lloc del 22 al 30 de juliol de 2023, a les Valls d’Àneu. D’aquesta manera, els seus impulsors, el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, reajusten el calendari de celebració del festival començant dissabte a la nit (22 de juliol) i allargant l’activitat durant més d’una setmana, fins diumenge 30 de juliol al migdia. “Recollim d’aquesta manera els suggeriments de persones que ja tenim fidelitzades i que reforcen una tendència que hem detectat en les dues darreres edicions: programar activitat cultural durant dos caps de setmana i correspondre d’aquesta manera a la confiança que ens fan les persones que s’organitzen les vacances per venir al Dansàneu”, afirma la seva directora, Rut Martínez.

L’edició de 2023, que es presentarà de manera completa a principis del mes de maig, no serà una edició qualsevol: coincideix amb la celebració del 40 aniversari del Consell Cultural de les Valls d’Àneu i és per aquest motiu que el festival vol ser-ne l’altaveu principal. “El Dansàneu reflecteix allò que som i és una finestra d’oportunitat per explicar-nos i donar a conèixer la feina feta i la que volem continuar fent”, recorda Ferran Rella, president del Consell Cultural. “La setmana llarga de festival ens permet trufar la programació d’aquelles activitats que ens defineixen i que treballen a favor del patrimoni cultural, natural, literari, gastronòmic… Sempre a partir de l’ètica i la voluntat de servei als altres”.

Presentació de la primera temporada de FOGAL, el pòdcast del Consell Cultural de les Valls d’Àneu

Coincidint amb l’avançament de dates del 32è Dansàneu, el Consell Cultural i el festival han presentant una sèrie de 12 capítols del pòdcast de temàtica cultural FOGAL. La primera temporada d’aquest pòdcast, que compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura, té voluntat de continuïtat i es concreta amb un seguit de converses conduïdes pel propi president del Consell Cultural, Ferran Rella, i la periodista i directora del Dansàneu, Rut Martínez, en conversa amb prescritors culturals com l’escriptor Pep Coll, la gestora cultural i vicepresidenta del CoNCA Margarida Troguet, el periodista Antoni Bassas, la percussionista Núria Andorrà i la pastora i elaboradora de formatges de llet de cabra, Moni Balagué, de Girola (València d’Àneu), entre d’altres.

Els 12 capítols de FOGAL, en pallarès, “indret de la cuina on s’encén el foc. Llar. Espai on es couen les iniciatives, els aliments culturals”, es podran escoltar a partir del 28 de desembre vinent a plataformes i a través de l’espai reservat per a podcasts (no emissió en directe) de Tampanada ràdio, l’emissora del Pallars. Us convidem a escoltar-lo i a subscriure-us-hi a través de les xarxes socials del Consell Cultural i del Dansàneu.

Newsletter