En col·laboració amb Memorial Democràtic.
Caure ens proposa un viatge per la vida, els fets i les emocions d’una dona que és moltes dones a la vegada. És una batalla escenogràfica amb salts temporals que ens portaran a diferents anys de l’evolució d’un dels períodes més foscos de la memòria democràtica espanyola, el franquisme dels anys 40, 60 i 70 del segle passat.
Helena Tornero presenta una obra totalment reivindicativa i combativa, que vol donar la importància que es mereixen a les dones que, a part dels homes, també van tenir el seu paper rellevant durant la lluita contra les dictadures que van tenir lloc a diversos països a mitjans del segle XX. Llocs com Grècia, Polònia o Espanya van sofrir els efectes dels totalitarismes, i moltes persones es van oposar a aquesta opressió. Per molt que es pensi el contrari, també ho van fer les dones. Elles, les grans oblidades de la lluita antitotalitària, són les protagonistes d’aquesta obra.
Míriam Escurriola i Ariadna Chillida són les dues actrius que retornen a la vida personatges desconeguts com Maria FerkaBeikou o Halina Mikolajska, dues dones activistes que van lluitar per la llibertat i la democràcia dels seus països, Polònia i Grècia.
Aquest és un dels actes culminants del projecte WIRE, Women in Resistance, que neix amb l’objectiu de situar el paper de les dones, com a agents i víctimes, al centre de les narratives històriques actuals de la resistència a Europa.